September 5, 2021

Avtomatska vrata se dobro znajdejo tudi v notranjih prostorih

Pri vratih se pogosto najbolj posvečamo vhodnim – ta nas navdušijo že s svojim izgledom, prav tako imamo visoka pričakovanja pri uporabi in včasih ciljamo na prav posebne funkcije. Pri notranjih vratih pa smo bistveno manj zahtevni in smo po navadi pripravljeni sprejeti nekatere kompromise, s katerimi pridemo do cenejših in enostavnejših vrat, s tem da smo še vedno povsem zadovoljni z njihovo uporabno funkcijo. To si lahko privoščimo v domačem stanovanju, ni pa nujno, da bomo dober učinek s preprostimi notranjimi vrati dosegli v poslovnih in podobnih prostorih. Tam tudi v notranjosti uporabljamo avtomatska vrata ali pa kakšna bolj dovršena vrata, s katerimi vzdržujemo prestižen videz prostora in ponudimo uporabnikom vse potrebne funkcije.

Izbire imamo veliko, saj se odločamo med številnimi izvedbami vrat. Pravzaprav jih lahko izdelamo kar po naročilu, kar je za avtomatska vrata pogosto prava rešitev. Lahko pa se seveda zanesemo na preverjene rešitve, ki navdušujejo v vsakem okolju. Vedno računamo na to, da bo možno dobiti kakovostna notranja vrata, s katerimi bomo povsem zadovoljni. Odgovarjajo namreč tudi na potrebe kakšnih zelo izbirčnih kupcev. To je prava rešitev, če opremljamo sodobne poslovne prostore, pa tudi v drugih okoljih potrebujemo lepa in uporabna vrata.

Kakšna avtomatska vrata spadajo v sodobne poslovne prostore?

Pogosto izbiramo takšna vrata za poslovne prostore. V tem primeru se lahko obrnemo na aktualne modne smernice, tudi v arhitekturi nam trendi pomagajo do dobre izbire. Imamo kar nekaj dobrih idej, s katerimi dosežemo odličen učinek pri izbiri notranjih vrat.

Avtomatska vrata lahko lepo popestrijo prostor in postavijo piko na i celotni ureditvi

Vsekakor se priporočajo steklena vrata. Steklo je izredno priljubljeno v vsakem okolju, kjer želimo narediti lep vizualni učinek, hkrati pa prepušča svetlobo in tako učinkovito razsvetljuje delovne prostore. Ne le, da naredimo lep vtis, nekaj bomo tudi prihranili, ker ni treba razsvetljevati pisarne. Tudi na raznih drugih delovnih mestih se takšna vrata odlično obnesejo. Predvsem pa se ujamejo z drugimi steklenimi elementi in odpirajo mnoge možnosti za zelo posrečene kombinacije.

V poslovnih prostorih uporabljamo raznovrstna vrata iz stekla. Ni nujno, da gre za avtomatska vrata, lahko pa jih avtomatiziramo in dosežemo še boljše funkcionalnosti. Tudi pri tem imamo na izbiro nekaj različnih variant, odločamo se predvsem med različnimi mehanizmi, ki omogočajo pomik vrat. Najbolj pogosta so bržkone avtomatska drsna vrata, ki so lahko zelo enostavno zasnovana in dokaj poceni, pa bodo vseeno odlično opravila svojo nalogo. Ravno steklena notranja vrata se v takšni izvedbi zelo lepo izkažejo.

Če smo pri izbiri vrat nekoliko bolj kreativni, bomo našli neštete posrečene izvedbe, ki jih lahko z odličnim učinkom vključimo v svoje poslovne prostore. Pazimo na to, da zadostimo zahtevam glede funkcionalnosti, a posvetimo se tudi lepi podobi vrat in okolja.

Ali potrebujemo avtomatska vrata?

Za notranja vrata je bolj značilno, da imajo precej osnovne mehanizme in po navadi niso avtomatizirana. Moramo pa upoštevati zahteve v prostoru, ki pogosto narekujejo tudi uporabo takšnih vrat. Avtomatska vrata so zelo priljubljena v notranjih prostorih, kjer imamo veliko prometa, tudi v kakšnih trgovinah in podobnih prostorih.

Prav tako potrebujemo takšna vrata na kakšnih delovnih površinah. Predvsem avtomatska drsna vrata se pogosto uporabljajo v gostinskih lokalih, v bolnišnicah, tudi na kakšnih industrijskih površinah, v skladiščih in v podobnih okoljih, kjer pri prehajanju med prostori ne želimo biti omejeni. Takšna vrata imajo pogosto zelo pomembno funkcijo in svoje naloge odlično opravljajo, če jih seveda izberemo v pravilni izvedbi.

Doma uporabljamo avtomatska vrata za prehod na teraso ali vrt

Avtomatska vrata v domačih prostorih

Kaj pa v domačem stanovanju? Tudi tam se lahko avtomatska vrata dobro znajdejo, so pa precej redka, še posebej v notranjosti. Na vhodu nam avtomatski mehanizmi ponujajo zanimive opcije, s katerimi lahko dopolnimo svoje stanovanje. Tako imamo posebej atraktivne možnosti predvsem med sodobnimi pametnimi vrati, s katerimi dosežemo posebne funkcionalnosti in si lahko močno olajšamo življenje. V notranjih prostorih pa praviloma izbiramo vrata, ki so bolj enostavno zasnovana in so seveda tudi cenejša.

Vseeno lahko dobimo avtomatska vrata tudi v stanovanjih. Še bolj pogosta pa so vrata, ki le na pogled spominjajo na prestižna vrata iz poslovnih objektov. Ni nujno, da bodo avtomatski mehanizmi zelo koristni, lahko pa se recimo odločimo za steklena vrata in koristimo vse dobrodošle lastnosti stekla. Tudi v stanovanjskih prostorih so velike steklene površine aktualen trend, ob takšnih zasteklitvah pa se seveda dobro izkažejo tudi steklena notranja vrata.

Nekateri avtomatski mehanizmi so sicer kot nalašč tudi za takšna vrata. Z domiselnimi rešitvami dosežemo izvrstne učinke v stanovanjih. Predvsem se avtomatski pomik uporablja za urejanje kakšnih večjih prehodov med prostori, na ta način lahko prostore tudi razmejimo z nekakšnimi steklenimi predelnimi stenami. Podobno opremimo terase in druge površine z velikimi vrati ali pa avtomatiziramo panoramske steklene stene. Tako ugotovimo, da imamo pravzaprav na voljo zelo domiselna avtomatska vrata, ki nam tudi v stanovanjskih prostorih ponujajo zanimive učinke. Nenazadnje prav v tem okolju ciljamo na popolno izkušnjo in dolgoročno zadovoljstvo, saj se bomo s to opremo vsakodnevno srečevali.