August 1, 2021

Najnovejši trendi v svetu vrat

Vrata imajo vedno isti namen, namreč ta, da omogočajo prehod med prostori oziroma v notranjost objekta. A to še zdaleč ne pomeni, da lahko vedno izberemo ista vrata – na voljo imamo mnoge izvedbe, ki svoje delo odlično opravljajo tudi v kakšnih posebnih situacijah. 

Avtomatska drsna vrata so hit

To dokazujejo tudi najnovejši trendi v svetu vrat, ki razkrivajo priljubljene izbire v zadnjem času. S pomočjo sodobne tehnologije namreč lahko pripravimo napredna vrata, ki imajo pri svoji osnovni funkciji bistveno boljši učinek. Glavna atrakcija so bržkone avtomatska drsna vrata, pri katerih imamo posebne ponudnike z modernimi modeli na avtomatska-drsna-vrata.si

Kar preko spleta lahko spoznamo nekatere atraktivne modele avtomatskih vrat. Predvsem nas prepričajo napredni mehanizmi, ki upravljajo pogon za drsna vrata. Precej dobro se sicer lahko obnese že osnovni pogon za drsna vrata, ki vključuje le električni motor za pomik vratnih kril. A napredni mehanizmi odpirajo še mnoge druge možnosti, ki jih lahko v različnih situacijah dobro izkoristimo. 

Tak pogon za drsna vrata nam močno pomaga pri prilagajanju funkcionalnosti vrat. Lahko se poveže s posebnimi mehanizmi za upravljanje delovanja – deluje recimo ob pritisku na gumb ali ob zaznavi premikanja. Sodobni mehanizmi pa so še bolj napredni in lahko pogon za drsna vrata upravljajo na razne druge načine.

Najnovejši trendi v svetu vrat

Pametni mehanizmi

Trendi v svetu vrat predstavljajo pametne mehanizme, ki pogon za drsna vrata upravljajo recimo s prepoznavanjem obraza, lahko tudi s prepoznavanjem gest ali glasu. Varnostni mehanizmi omogočajo odklepanje in zaklepanje s prstnim odtisom, kar je enostavna in elegantna opcija za mnoga vrata, ki jih redno uporabljamo. 

Poleg tega se lahko pogon za drsna vrata upravlja tudi samodejno glede na urnik ali glede na druge nastavljene ali zaznane sprožilce. Z dobrim mehanizmom lahko delovanje drsnih vrat povsem prilagodimo svojim potrebam, kar je zelo dobrodošlo predvsem v poslovnih prostorih, v industriji in v prometu, pa tudi v sodobnih stanovanjih se pogosto uporabljajo pametna vrata, ki jih upravlja pogon za drsna vrata.

Vrtljiva vrata so lahko alternativa drsnim vratom

Drsna vrata se vsekakor dobro obnesejo in lahko prepričajo bolj ali manj zahtevne uporabnike. A prav tako imamo na voljo alternative, ki prinašajo primerljivo učinkovitost in nekatere posebne učinke. Takšna so vrtljiva vrata, ki so pogosto kar prioriteta pri tistih, ki iščejo kakovostna vrata, s katerimi naredimo dober vtis na svoje obiskovalce.

Najpogosteje se vrtljiva vrata uporabljajo tam, kjer pričakujemo večje število obiskovalcev, potrebujemo pa zanesljiv in varen vhod. Dodaten plus je ta, da so vrtljiva vrata na pogled zelo lepa in imajo pridih prestiža, zato se pogosto uporabljajo v hotelih in podobnih objektih. A glavna prednost je v funkcionalnosti, saj ta mehanizem omogoča enostaven prehod večjih skupin ljudi v obe smeri, kot nalašč torej tudi za nakupovalna središča in kakšne delovne prostore.

V vsakem primeru pa je pomembno, da za to vlogo izberemo kakovostna vrata, na katera se lahko povsem zanesemo. Že res, da je možno vrtljiva vrata v primeru okvare običajno upravljati ročno, a gotovo ne želimo, da bi morali obiskovalci sami potiskati vrata, kaj šele, da bi ostali v njih ujeti. 

Zato je treba izbrati kakovostna vrtljiva vrata Assa Abloy, ki delujejo zanesljivo in brezhibno. Za to seveda poleg kakovosti samih vrat poskrbi tudi profesionalna montaža, pri dolgoročni uporabi pa ima ključno vlogo še servis avtomatskih vrat. 

Načeloma potrebujejo vrtljiva vrata nekaj več vzdrževanja, bodo pa zato delovala zelo zanesljivo in brez kakšnih težav. S pogodbenim vzdrževanjem pri zanesljivih strokovnjakih poskrbimo za to, da z vrati ne bo kakšnega posebnega dela, vedno lahko računamo na izvrstno delovanje in popolno zadovoljstvo tako lastnika kot obiskovalcev.

Sodobni trendi na področju vhodnih vrat torej vodijo v izbiro naprednih avtomatskih vrat. Takšna vrata ponujajo odlično izkušnjo in odgovarjajo tudi na posebne potrebe bolj zahtevnih uporabnikov.