July 1, 2021

Napeljava cevi za prezračevanje

Prezračevalni sistem ima v vsakem objektu kritično nalogo, saj omogoča vzdrževanje ustreznih razmer v notranjih prostorih. Preprečuje tudi kakšna večja tveganja, ki bi lahko obremenjevala sam objekt ali stanovalce v njem. Zelo pomembno je torej, da vzpostavimo učinkovit prezračevalni sistem, pri katerem imajo pomembno vlogo tudi premišljeno napeljane cevi za prezračevanje. 

Zasnova prezračevalnega sistema je sicer odvisna od tega, na kakšen način nameravamo prostore zračiti in s kako velikim objektom imamo opravka. Včasih niti ni potrebe po kakšnih zelo kompleksnih rešitvah, sodobne prezračevalne naprave delujejo zelo učinkovito predvsem pri lokalnem prezračevanju, ki ne zahteva napeljave kompleksnega sistema cevi za prezračevanje. V večjih objektih pa se temu ne moremo izogniti in je napeljava lahko precej zahtevna. Vsekakor se splača te rešitve dobro načrtovati, za kar potrebujemo pomoč strokovnjakov – na Prezracevanje.si dobimo ponudbo, ki vključuje tudi pripravo rešitev po meri.

Preboj za cevi za prezračevanje

Z dobrim načrtom zagotovimo učinkovito prezračevanje pri uporabi kakovostnih prezračevalnih naprav, a te moramo seveda tudi montirati. Največ dela bo pri tem predvsem s prebojem sten za cevi za prezračevanje, ki jih moramo napeljati skozi zid. 

Ta opravila sicer niso značilna le za prezračevanje, prav tako se preboj opravlja pri namestitvi klimatskih naprav, toplotnih črpalk in drugih naprav, ki delujejo na principu izmenjave zraka ali energije z okoljem. Ravno zato lahko računamo, da bodo na voljo zanesljive rešitve in bomo lahko opravili preboj za cevi za prezračevanje brez kakšnih večjih težav, a to je v veliki meri odvisno od specifične situacije in načrta.

Zračenje brez cevi za prezračevanje

V nekaterih primerih za učinkovito prezračevanje sploh ne potrebujemo cevi. Nenazadnje imamo na voljo tudi okna in vrata, ki omogočajo še bistveno večji pretok zraka. Za učinkovito in varčno zračenje so cevi za prezračevanje sicer res kritične, a včasih se da najti tudi druge dokaj dobre rešitve.