August 1, 2021

Nepogrešljivi pripomočki v kuhinji

Vsaka kuhinja potrebuje nekaj opreme, s katero se lahko mirno lotimo dela. Kar nekaj pripomočkov nam pride prav, pogosto se najbolj posvetimo večjim napravam in gospodinjskim aparatom, ne smemo pa pozabiti še na manjše ročne pripomočke in razne materiale, ki jih uporabljamo pri delu s hrano. 

V končni fazi se za zelo uporabne izkažejo tudi vsestranske plastične vrečke, sploh tiste, ki jih uporablja vakuumski aparat. Vakuumsko pakiranje hrane je dobra rešitev v primeru, da želimo občutljiva živila zavarovati pred izgubo svežine, predvsem pa želimo preprečiti, da bi se pokvarila. Že tu naletimo na nekaj pomembnih pripomočkov, ki jih moramo imeti v vsaki kuhinji. 

Vakuumski aparat je nepogrešljiv

Vakuumski aparat gotovo potrebujemo, če se redno srečujemo z večjimi zalogami svežih živil. To je pogosto v gospodinjstvih, kjer sami pripravljamo hrano ali pa kupujemo živila na zalogo. Predvsem nam vakuumski aparat pomaga pri pakiranju ozimnice, če imamo preko poletja oziroma v jeseni veliko domačih pridelkov. 

A tudi sicer lahko na ta način elegantno spravimo kakšne zaloge živil, ki jih želimo za dlje časa pospraviti. Odlično se vakuumski aparat obnese pri pakiranju mesnin, sira, sadja in zelenjave ter mnogih drugih živil, ki jih imamo včasih preveč in jih želimo za nekaj časa pospraviti na varno. Z enostavnim vakuumskim aparatom in priročnimi plastičnimi vrečkami zelo dobro poskrbimo za takšna živila, ki bodo svojo svežino ohranila dlje časa.

Vakuumski aparat je z ustreznimi vrečkami zelo vsestranski in v praksi omogoča pakiranje raznovrstnih živil. Imamo pa seveda na voljo tudi mnoge druge opcije, ki jih uporabljamo pri pakiranju raznih živil, sploh če gre za kakšne bolj občutljive jedi ali sestavine. 

V takšnih primerih se splača pobrskati po ponudbi trgovin, ki prodajajo opremo za shranjevanje živil. Almima Embal na https://almima-embal.si/prodajni-program/embalaza-za-zivila/aparat-za-vaakumsko-pakiranje  predstavlja celo vrsto uporabnih pripomočkov, ki jih bomo lahko s pridom izkoristili v vsaki kuhinji, še posebej pa tam, kjer se redno ukvarjamo s pakiranjem bolj ali manj občutljivih živil. Na svoj račun bodo prišli tisti, ki želijo na ta način varno shraniti kakšne posebne specialitete, ki potrebujejo dodatno zaščito.

Embalaža in podstavki za torte

Ne govorimo le o običajnih domačih kuhinjah, pogosto enako opremo uporabljajo tudi profesionalci v gostinskih obratih, pekarnah in slaščičarnah. Dober primer takšne opreme so podstavki za torte, ki so naravnost nepogrešljivi povsod, kjer se redno ukvarjamo s pakiranjem tovrstnih slaščic. 

V slaščičarnah je s pakiranjem občutljivih specialitet še posebej veliko dela, zato potrebujemo dobro prilagojeno opremo. Poslužimo se specializiranih pripomočkov, ki jih najdemo v ponudbi trgovcev z opremo za pakiranje hrane. Pogosto se ta ponudba osredotoča prav na zbirko opreme, po kateri povprašujejo profesionalni gostinci in drugi zahtevnejši uporabniki opreme za delo z občutljivimi živili.

Pazljivost pri ravnanju ni odveč

Pri delu s tortami moramo biti zelo pazljivi, da končane specialitete ne pokvarimo. Kaj hitro se lahko zgodi, da torto poškodujemo oziroma deformiramo, če jo kam naslonimo ali kaj podobnega. Podstavki za torte ponujajo stabilno površino, ki preprečuje takšne incidente. Nato se podstavki za torte kombinirajo še s pokrovi, ki ščitijo površino torte. 

To je zelo pomembno, da slaščice ne poškodujemo s kakšnimi kuhinjskimi pripomočki, prav tako embalaža za slaščičarne skrbi za to, da so izdelki zavarovani pred drugimi zunanjimi vplivi, recimo vlago, prahom, smetmi … Zagotovimo ohranjanje svežine, hkrati pa imajo podstavki za torte še druge pomembne naloge.

Takšna embalaža se odlično obnese v primeru, da slaščice na istem mestu tudi prodajamo. Podstavki za torte pomagajo pri lepi prezentaciji, prav tako nam lahko pomagajo pri enostavnem pakiranju, prodaji in prenašanju. Naposled pa so seveda podstavki za torte zelo uporabni tudi pri serviranju, zato se vsekakor splača izbrati kvalitetno opremo za slaščičarno. Na srečo lahko v ponudbi večjih dobaviteljev najdemo zelo prepričljiv nabor dobre opreme za ta namen.