August 31, 2021

Oprema in varovanje vašega dvorišča naj bo kvalitetna in premišljena

Ob gradnji objektov nikakor ne smemo pozabiti na vidik varnosti. Z izbiro ustrezne ograje, drsnih vrat, zapornic in ostale opreme, bo vaš objekt zagotovo varen.

Drsna dvoriščna vrata omogočajo enostaven in varen prihod na naše dvorišče

Dom je seveda prostor, v katerega se dnevno vračamo in kjer se počutimo najboljše. Dom je mesto, kamor se lahko vedno umaknemo, ko potrebujemo mir in si želimo odpočiti ter si napolniti energijo. Zato je pomembno, da se v našem domu počutimo tudi varno, saj smo tako lahko brez skrbi.

Drsna dvoriščna vrata so tako zagotovo eden izmed dejavnikov, kateri nam zagotavlja neko dodatno varnost. Gre pa tudi za to, da bo sam dostop do našega dvorišča zares enostaven, a obenem izjemno varen. Gre torej za zares odlično investicijo, katera nam zagotavlja, da bo naš dom pridobil na varnosti. Pa ne samo to, ampak tudi dostop bo za nas enostaven. Ko se bomo vračali zmatrani po napornem dnevu, bomo na daljincu le pritisnili na gumb in vrata es nam bodo odprla in ko bomo prišli na naše dvorišče, se bodo tudi sama zaprla.

Drsna dvoriščna vrata so torej zelo priporočljiv pripomoček za vsako hišo, saj smo tako lahko brez skrbi, da bo kdo prišel na naše dvorišče.

Materiali drsnih vrat

Zunanja vrata so stalno na udaru raznih obremenitev, predvsem vremenskih dejavnikov, pa tudi pri uporabi pride do takšnih in drugačnih vplivov, ki lahko ogrožajo dobrobit vrat. To pomeni, da moramo že v izhodišču misliti tudi na dolgoročno uporabo, vzdržljivost in življenjsko dobo. Najbolj očitne so te odlike pri vratih, ki jih bomo redno uporabljali, to so predvsem industrijska vrata, v domačem okolju pa seveda izstopajo drsna dvoriščna vrata, ki morajo biti na svoje delo dobro pripravljena. Za vzdržljivost in dolgo življenjsko dobo poskrbijo predvsem dobri materiali, ki jih uporabljamo za izdelavo teh vrat.

Kovinska vrata

Kakovost in vzdržljivost sta odliki raznih kovin, zato seveda najdemo mnoga kovinska vrata, ki se odlično obnesejo v svoji vlogi. Na voljo so različna vrata, ki so lahko v celoti iz kovine, lahko pa ponujajo kombinacijo materialov. Predvsem za industrijska vrata je kovina posebej značilna, v tem okolju se uporabljajo tudi kakšne zapornice in druge različne izvedbe zunanjih vrat. V vsakem primeru se kovinska vrata izkažejo z odlično vzdržljivostjo, tudi če jih redno uporabljamo in so podvržena kakšnim mehanskim obremenitvam. Jih moramo pa dobro zaščititi pred dežjem in vlago, saj lahko pride do rjavenja.

Lesena vrata

Tudi industrijska vrata so lahko lesena, je pa ta material še veliko bolj značilen za drsna dvoriščna vrata ter za vrtna vrata. V domačem okolju ima les številne prednosti, ki jih lahko dobro izkoristimo. Spet se les sicer pogosto kombinira, tudi s kovinskimi ogrodji in drugimi elementi, navsezadnje potrebujejo drsna dvoriščna vrata tudi razna vodila in druge elemente, ki jih ne moremo izdelati iz lesa. A les vsekakor lahko s pridom izkoristimo pri izdelavi kakovostnih zunanjih vrat. Uporabljamo naravno odporne vrste lesa, ki jih dodatno zaščitimo pred vplivi vremena. Tako dobimo kakovostna drsna dvoriščna vrata, ki bodo svojo vlogo brez težav opravljala skozi dolga leta.

drsna dvoriščna vrata

Industrijska vrata so praviloma naročena po meri

Industrijska vrata so najpogosteje namenjena skladiščem, trgovinam, poslovnim prostorom ter še drugim številnim industrijskim objektom, kot so na primer gasilski domovi, delavnice, kmetije. Zanja velja, da so večja in bolj robustna v primerjavi z drugimi vrstami vrat.

Industrijska vrata so praviloma narejena po naročilu, zato se je treba s ponudnikom oziroma proizvajalcem takšnega pohištva dogovoriti o tem, kakšna vrata si sploh želite imeti. Izbira je odvisna zlasti od tega, kakšne vrste objekta boste opremili z industrijskimi vrati. Sicer pa dober proizvajalec lahko za prav vsak objekt izdela ustrezna industrijska vrata, ki vam bodo odlično in dolgo časa služila.

Preden se industrijska vrata pričnejo izdelovati, pa mora proizvajalec vrat nujno opraviti vse potrebne meritve. Neredko se pri meritvah ugotovi, da bo potreben še kakšen dodaten poseg oziroma dodatna dela, in sicer na lokaciji, kjer bodo industrijska vrata nameščena. Le na ta način so lahko za naročnika narejena vrata, ki mu bodo optimalno služila pri uporabi.

Industrijska vrata z dolgo življenjsko dobo

Industrijska vrata imajo podobno nalogo kot zapornice. Preprečujejo nedovoljeno parkiranje ob večjih industrijskih obratih, hkrati pa omogočajo nadzorovano prihajanje in odhajanje s parkirišča. Ker skozi industrijske vrata običajno prehajajo tudi večji tovorniki, si lahko predstavljamo, da so bolj masivne konstrukcije kot same zapornice. Glede na to, da je njihova obremenitev zelo velika, pa zahtevajo dodatno pozornost pri sami izdelavi in montaži.

Svetujemo vam, da se pred nakupom temeljito pozanimate o različnih možnostih montaže. Industrijska vrata danes montira veliko različnih izvajalcev. Izvajalce dobro preverite in se prepričajte, da uporabljalo res samo kvaliteten material, ki je zagotovilo za dolgo in nemoteno delovanje vaših novih industrijskih vrat. Poleg same montaže, je pomembno, da vam izvajalec nudi tudi celovito storitev servisa in svetovanja. Hiter in učinkovit servis je garancija, da vam bodo motnje v delovanju v najkrajših rokih odpravili. Odločite se za zanesljivega izvajalca z dolgoletnimi izkušnjami, ki vam bo pripravil ugodno ponudbo.

Zapornice zagotavljajo, da je parkirišče dostopno le določenim osebam

Parkirišča so v današnjih dneh najbolj pogost problem, saj jih na določenih mestih zelo težko dobimo, ali pa so za plačati. Do tega lahko pride tudi, ko se odpravljamo na delovno mesto in imamo parkirišče, ki pa ni zaščiteno in tako se lahko nanj parkira kdorkoli in delavcem zasede parkirišča.

Zapornice so tako idealna rešitev, saj nam le te zagotavljajo, da je parkirišče dostopno le tistim osebam, katerim mi želimo, da je dostopno. Gre torej za odlično zaščito zasebnih parkirišč in tako poskrbimo, da na njih ne more parkirati nihče, ki nima v lasti daljinca.

Zapornice so lahko ročne ali pa avtomatizirane, seveda pa se vse bolj pogosto uporabljajo avtomatizirane, saj vse delo naredijo namesto nas.

Zapornice so namenjene različnim vrstam parkirišč. Lahko so zapornice namenjene individualni uporabi, najpogosteje pa jih srečamo na javnih parkiriščih blizu večjih trgovskih centrov. Prav tako srečamo zapornice ob zdravstvenih domovih, šolah ali drugih večjih parkiriščih. Glavna naloga zapornic je ta, da omogočajo nadzorovano prehajanje in odhajanje na parkirišče. Na drugi strani pa preprečujejo, da bi se na parkiriščih nedovoljeno parkiralo. Sploh v večjih mestih, kjer je parkiranje plačljivo, se tudi posamezniki vedno bolj pogosto odločijo za montažo zapornic.

Glede na to, kje so zapornice nameščene, ločimo različne oblike. Med seboj se razlikujejo predvsem glede na način odpiranja in zapiranja. Tako poznamo zapornice za parkirišča, ki so običajno avtomatske in omogočajo pogosto odpiranje in zapiranje. Potem poznamo zapornice za individualno uporabo. Poleg avtomatskega odpiranja imamo v tem primeru tudi ročno odpiranje. Zadnja skupina zapornic pa so razni potopni stebrički, ki jih srečamo na javnih krajih, največkrat v peš conah.

zapornice