September 1, 2021

Steklene flaške so pravi hit med promocijskimi darili

Promocijska akcija za uspešno izvedbo pogosto zahteva uporabo nekaterih posebej prilagojenih materialov, s katerimi lažje pritegnemo pozornost svoje ciljne publike. Prav tako se prikupimo potencialnim strankam, če jim podarimo kakšno drobno malenkost, dosegamo pa tudi druge dobrodošle učinke.

Tako imamo velik potencial, če smo pri načrtovanju promocijske kampanje dovolj domiselni, ter seveda, če imamo na voljo prave izdelke za darila. V zadnjem času so pravi hit steklene flaške, ki jih bomo s pridom izkoristili, če potrebujemo zanimiva in učinkovita promocijska darila.

Stekleni izdelki sicer niso ravno značilna promocijska darila. Gre za nekoliko dražje in težje izdelke, ki jih tudi ne moremo povsem enostavno oblikovati, nekaj težav je tudi s transportom. A ravno to je prednost, ki jo lahko izkoristimo s premišljeno zasnovano promocijsko kampanjo – medtem ko se drugi izogibajo takšnim izdelkom, lahko mi izkoristimo noviteto in ponudimo prejemnikom nekaj zanimivega in uporabnega.

Namesto promocijskih svinčnikov, vžigalnikov in drugih drobnarij lahko prepričamo z dobrim darilom, ki bo veliko bolje opravilo tudi svojo promocijsko vlogo. Ravno to so cilji, ki jih ima promocijski material pri izvedbi takšnih akcij, zato se splača izkoristiti potencial, ki ga imajo na tem področju steklene flaške

Flaške so uporabno darilo, saj jih uporabljamo vsak dan

Flaške so uporabno darilo, saj jih uporabljamo vsak dan

Kako se kot promocijsko darilo obnesejo steklene flaške?

Verjetno bomo imeli pri načrtovanju in izvedbi promocijske akcije v mislih več določenih ciljev, pa tudi kakšne druge učinke, ki jih lahko dosegajo promocijska darila. Ravno flaške lahko ponudijo zelo širok doseg na tem področju.

Potrebujemo namreč izdelke, ki bodo prejemnikom zanimivi in uporabni. To je prioriteta tudi v primerjavi s ceno – cenovno ugodni izdelki za promocijo namreč ne bodo dobro izpolnili svoje vloge, če zakončajo v predalu ali celo v smeteh.

Tako ne bodo povrnili niti začetne investicije, čeprav so cenejši. Če pa s promocijsko akcijo dosežemo dober učinek, se bodo tudi stroški daril zanesljivo povrnili, kar velja tudi za flaške.

Glavna prednost teh izdelkov je seveda v tem, da so zelo uporabni in jih dejansko tudi pogosto uporabljamo. V zadnjih letih se izredno poudarja pomen zdravega življenja in vedno se priporoča redno uživanje vode, tako da imamo nekaj pijače vedno s seboj, za kar pa potrebujemo prav ustrezno embalažo.

Plastenke niso priljubljene, za večkratno uporabo raje uporabljamo steklene flaške, še dodaten plus je, če jih dobimo kar zastonj. Ravno zato se takšni izdelki odlično obnesejo v vlogi promocijskega darila, prejemniki bodo zadovoljni z uporabnim izdelkom.

Steklene flaške se odlično obnesejo pri promociji, a tudi plastične lahko dobro izkoristimo

Steklene flaške se odlično obnesejo pri promociji, a tudi plastične lahko dobro izkoristimo

Posledično bomo uspešni tudi pri prenašanju svojih promocijskih sporočil. Ciljamo na to, da bodo motivi na izdelkih opazni v javnosti in se bodo naša sporočila širila dalje brez naše pomoči. Odlično to nalogo recimo opravljajo promocijski dežniki in majice, a tudi uporabna oprema, ki se redno uporablja v javnosti, tu presega pričakovanja pri promociji.

Steklene flaške lahko lepo obdelamo

Vedno je zelo pomembno tudi to, da lahko promocijski material enostavno obdelamo in opremimo z ustreznimi motivi za promocijo. Steklo je že v izhodišču nekoliko bolj prestižen material in ima čudovite učinke, večja prednost pa je v tem, da ga lahko na različne načine še dodatno prilagodimo svojemu namenu. Tako bomo dobili zelo domiselno oblikovana promocijska darila. 

Predvsem je možno na steklo enostavno natisniti promocijske motive, ki jih poljubno oblikujemo. Trajen natis prikazuje poljubna promocijska sporočila, ki bodo vidna med ciljno publiko in bodo omogočila doseganje ciljev promocijske kampanje.

Res je sicer, da flaške nimajo tako velike površine, kot jo imajo recimo promocijski dežniki, a vseeno nudijo kar nekaj prostora, poleg tega z edinstveno obliko ponujajo tudi priložnosti za domiselno oblikovanje in prav posebne učinke. Tu si lahko privoščimo veliko svobode in oblikujemo čudovita darila, ki bodo zelo učinkovita pri svojem delu.

Steklene flaške kot poslovna darila

Običajno za poslovna darila ne izbiramo izdelkov, ki so bolj namenjeni promociji. Za pomembne poslovne partnerje in druge prejemnike potrebujemo kakovostne izdelke, ki nosijo drugačno sporočilo. Izjema pa so stekleni izdelki, ki se tudi v tem svetu zelo dobro znajdejo, lahko uporabimo tudi domiselno oblikovane flaške. Še posebej zato, ker je možno steklo dodatno obdelati, da dobimo res prestižne učinke.

V tem primeru ne natisnemo promocijskih sporočil, odločimo se za kakšne druge možnosti površinske obdelave stekla in dosežemo zelo posrečene učinke. Takšna poslovna darila so cenjena pri prejemnikih, ki bodo prav tako zadovoljni z uporabnim in lepo oblikovanim izdelkom.

Prav tako so lahko flaške zelo posrečen dodatek kakšnim darilnim paketom, ki so med poslovnimi darili vedno priljubljeni. Vključimo lahko še kakšno dodatno opremo, recimo par kozarcev, morda kakšne zanimive pijače ali druge izdelke, ki se pogosto uporabljajo zraven flaške. Imamo kar dosti svobode, da najdemo domiselne rešitve pri oblikovanju takšnega darilnega kompleta.

Lahko pa podarimo kar komplet flašk, kar je dobro darilo v primeru, da obdarujemo celo skupino. Pripravimo recimo flaške za svoje zaposlene ali za kakšne druge prejemnike, za katere iščemo usklajena in uporabna darila. Gotovo bomo naredili dober vtis in dosegli odlične učinke tudi v tej vlogi.