July 16, 2021

TOP 3 Orodja za Urejanje Okolice

Vsak domači mojster se mora soočiti z dejstvom, da je treba poprijeti za delo in urediti okolico hiše - tako pač je! Nekateri v tem uživajo bolj, drugi manj, vsem pa je skupno da za dobro opravljeno delo, potrebujejo dobro opremo. 

Izvedli smo anketo in nekaj naključnih mojstrov povprašali kateri naprave so tiste brez katerih si življenja danes več ne znajo predstavljati. Odgovor vas bo morda presenetil, kajti gre za "mašine", ki so dokaj nove, pa vendar so se hitro zasidrali v srce in roke.

Najlažje in najbolj učinkovito lahko urediti okolico vašega doma z:

  • robotsko kosilnico,
  • vrtnim traktorjem,
  • in motorno žago.

V nadaljevanju vam predstavimo vse tri trenutno najbolj priljubljene produkte! 

Robotske kosilnice za urejeno domačo zelenico

Urejena domača zelenica lahko močno dvigne kakovost bivanja stanovalcev in ustvari izjemno prijeten ambient, a kaj, ko je treba v to vložiti tudi veliko dela in časa.

Ko bi le lahko za košnjo trave skrbel robot, ki kar sam opravi vse potrebno. Zdaj je to mogoče – na trgu se namreč vse bolj uveljavljajo robotske kosilnice, ki ponujajo izvrstno izkušnjo pri vzdrževanju raznovrstnih domačih zelenic, po teh modelih pa radi posegajo tudi zahtevnejši uporabniki, celo profesionalni vrtnarji.

Odločilna funkcija, ki naredi robotske kosilnice zelo atraktivne za širok krog uporabnikov, je seveda avtonomno delovanje pri košnji. Ne zahteva ročnega upravljanja po površini, temveč se navigira kar sama. To pomeni, da kosilnico lahko enostavno pustimo na vrtu, sami pa svoj čas porabimo za druga opravila. Tudi na dolgi rok bo naprava brez težav skrbela za zelenico, ki bo vedno v optimalnem stanju.

Ponudba robotskih kosilnic

Praktično vsaka robotska kosilnica lahko naravnost navduši uporabnike, ki se želijo izogniti delu s košnjo zelenice. Je pa vseeno pametno preleteti ponudbo in primerjati različne izdelke na trgu.

Žak Ljubljana je zastopnik za vrhunske robotske kosilnice znamke Husqvarna, ki so daleč najbolj prepričljiva možnost, zato si gotovo zaslužijo posebne pozornosti.

robotska-kosilnica-zak-ljubljana

Husqvarna s serijo Automower približa robotske kosilnice vsem, ki se zanimajo za takšno tehnologijo. To so zelo dovršene kosilnice z različnimi zmogljivostmi in funkcijami, vedno pa ponujajo dobro uporabniško izkušnjo ne glede na pričakovanja posameznega uporabnika. Že vstopni modeli, kot je Automower 105, prepričajo z zanesljivim avtonomnim delovanjem, pa tudi presenetljivo nizko ceno.

Napredni modeli se še bolje znajdejo na večjih in kompleksno oblikovanih vrtovih ter pri posebnih izzivih.

Robotske kosilnice in alternative

Še vedno pa doma lahko uporabljamo tudi druge kosilnice. Na manjših zelenicah delo hitro opravimo s samohodno kosilnico, tako da robotske kosilnice nimajo velikih prednosti. Bolj so primerne za nekoliko zahtevnejše uporabnike ali za večje zelenice.

Vrtni traktor Husqvarna TC 138

Kakovostna oprema znamke Husqvarna je dobro poznana predvsem zahtevnim vrtnarjem in gozdarjem, se pa njihovi izdelki pojavljajo tudi na trgu motornih koles in na nekaterih drugih področjih, kjer cenimo prednosti naprednega strojnega inženirstva.

A odlike te znamke bodo hitro prepoznali tudi tisti, ki imajo le ta interes, da bi si z napredno opremo nekoliko olajšali delo pri košnji domače zelenice. Za ta namen lahko izberemo vrtni traktor Husqvarna TC 138, ki se zelo dobro obnese na domačih vrtovih in zelenicah.

Vrtni traktor seveda ni za vsakogar, pogosto lahko delo prav tako dobro opravimo s cenejšo samohodno kosilnico ali pa s kakšno drugo sedežno kosilnico. A model TC 138 navdušuje prav z vsestransko uporabnostjo, saj gre za vstopni model, ki pokriva potrebe širokega spektra uporabnikov.

Z ugodno ceno se prikupi tudi tistim, ki imajo v načrtu le košnjo domače zelenice.

Husqvarna TC 138 na večjem posestvu

Kot lahko od kvalitetne opreme Husqvarna vedno pričakujemo, pa se TC 138 dobro znajde tudi na večjem posestvu, predvsem pa v uporabi kakšnega profesionalnega vrtnarja, ki se vsakodnevno ukvarja s košnjo na večjih površinah.

vrtni-traktor

Ravno za takšne namene so vrtni traktorji Husqvarna pravzaprav narejeni, tudi vstopni modeli že dobro opravljajo svoje naloge pri tovrstni uporabi.

Pri tem se TC 138 izkaže predvsem z odlično razširljivostjo osnovnih funkcij, uporabimo lahko tudi razne dodatke za posebne naloge na posestvu. Ne gre le za kosilnico, temveč za vsestranski stroj, ki ga na različne načine uporabimo pri delu na terenu.

Husqvarna TC 138 v kombinaciji z drugo opremo za urejanje okolice

Ravno kombinacija vrtnega traktorja TC 138 in druge kakovostne opreme nam ponuja najboljšo izkušnjo pri delu na terenu. Uporabljamo še razne priključke in pripomočke, ki jih namestimo na traktor, pa tudi dodatno opremo, kot so motorne žage in podobna orodja.

Kaj ponuja motorna žaga Stihl MS 261?

Izbira motorne žage je zelo pomemben korak za tiste, ki potrebujejo zmogljivo opremo za delo z lesom.

Naloga se bo bržkone izkazala za presenetljivo zahtevno, saj se odločamo med nekaterimi uglednimi blagovnimi znamkami in številnimi zelo prepričljivimi modeli, ki odgovarjajo na vse potrebe bolj ali manj zahtevnih uporabnikov.

Motorna žaga Stihl MS 261 izstopa ravno nekje v osrčju ponudbe, ki pokriva širok spekter različnih potreb in deli cenovni razpon na ugodne in drage naprave. Po eni strani gre za uporabno vsestransko žago, katere potencial bodo znali izkoristiti tudi številni domači uporabniki, a po drugi strani je to zmogljiva profesionalna motorna žaga, ki je namenjena predvsem gozdarjem. 

Pričakovati je, da bomo z žago dobro pripravljeni na praktično vse naloge, ki jih imamo pri negi gozdov in raznemu delu z lesom. Izbiro tega modela upravičujejo nekatere posebnosti, predvsem visoka zmogljivost, ni pa nujno, da bo napredna zmogljiva žaga vedno najboljša izbira.

Stihl MS 261 za domače uporabnike

Predvsem razni domači uporabniki bodo imeli nekatere pomisleke, preden se odločijo za Stihl MS 261. Ponudba motornih žag pri uglednih zastopnikih na https://zak-ljubljana.si/motorna-zaga-stihl-ms-261-c-m recimo že razkriva še celo zbirko drugih uporabnih naprav, ki se prav tako predstavljajo z vrhunskimi lastnostmi in domačim uporabnikom ponujajo odlično izkušnjo.

Domači uporabniki pogosto bolj cenijo kompaktne žage, s katerimi se lahko enostavno lotijo lažjega dela okoli hiše. Prav tako je prednost nizka cena, kar ni odlika modela Stihl MS 261. To je še vedno izjemno prepričljiva žaga za zahtevne uporabnike, za osnovno domačo uporabo pa se bolj priporoča kak enostavnejši in cenejši model.

Tudi za profesionalne gozdarje

Na drugi strani imamo profesionalne gozdarje, ki bodo motorno žago Stihl MS 261 s pridom izkoristili.

To ni najzmogljivejša motorna žaga na trgu, a se vsekakor odlično kosa z zahtevnimi nalogami pri delu v gozdu, predvsem pa nas pri teh nalogah nikoli ne bo pustila na cedilu.

 

Prepričani smo, da se boste po branju tega članka znali pravilno odločiti in izbrati pravo orodje za vaše potrebe! Če pa imate še kakšne dvome in vprašanje, pa nas lahko kontaktirate in z veseljem vam pomagamo!