July 25, 2021

Umazano Stanovanje, Vi Pa Preutrujeni Za Čiščenje? Imamo Rešitev!

Čistoča bivalnega okolja ima ključno vlogo pri zagotavljanju zdravja in dobrega počutja. Nič manj pomemben ni visok higienski standard v pisarni ali na drugem delovnem mestu. Ne pozabimo na trgovine in podobne komercialne prostore, kjer je treba skrbeti za redno čiščenje, da so prostori dobo pripravljeni na sprejem strank.

Omenimo pa še kakšne javne površine in ustanove, kjer je prav tako nujno treba poskrbeti za čudovito urejenost prostora. Za vse to lahko namesto vas poskrbi dober čistilni servis s široko ponudbo.

Te storitve torej lahko izkoristimo v mnogih okoljih, kjer želimo poskrbeti za visok higienski standard in popolno čistočo. Poleg tega je čistilni servis gotovo precej prilagodljiv in omogoča pripravo posebnih rešitev glede na to, kakšen učinek želimo sploh doseči.

Ni nujno, da bomo vedno povsem zadovoljni, a z dobrim čistilnim servisom lahko pričakujemo brezhiben rezultat.

Kateri čistilni servis izbrati?

To pomeni, da moramo previdno izbrati pravi čistilni servis. Na srečo lahko kar na spletu najdemo dobro ponudbo, če pobrskamo po spletnih straneh uveljavljenih ponudnikov. Čistilni servis Pro sijaj predstavlja svojo ponudbo na https://www.pro-sijaj.si/ in omogoča izbiro različnih storitev, ki dobro odgovarjajo na potrebe raznih strank. Prepričani smo lahko, da bo možno dobiti pravo rešitev za vsako situacijo.

Dodaten plus je seveda to, da gre za uveljavljeno in priljubljeno podjetje, ki ima veliko zadovoljnih strank. Pri čistilnih servisih je to zelo pomembno, saj potrebujemo zanesljivega in odzivnega izvajalca, ki se lahko prilagodi našim potrebam.

Katere storitve čistilni servis najpogosteje opravlja?

V ospredju ponudbe je gotovo čiščenje poslovnih prostorov, kar opravlja praktično vsak čistilni servis. Lahko pa naročimo tudi kakšne specifične ponudbe, recimo generalno čiščenje ali globinsko čiščenje.

Čistilni servis z dobro ponudbo bo imel tudi možnost čiščenja na domu, včasih pa dobimo še kakšne zahtevnejše storitve, recimo pranje fasade, čiščenje stekel in podobno.

Glavne dejavnosti, ki jih opravja Pro sijaj:

  • Čiščenje poslovnih prostorov
  • Čiščenje in likanje na domu
  • Generalno čiščenje pred vselitvijo
  • Čiščenje fasade in strehe
  • Čiščenje oken in steklenih površin
  • Čiščenje zunanjih površin
  • Impregnacija in zaščita lesenih površin
  • Druge vrste čiščenja

Danes se bomo osredotočili predvsem na dve storitvi, ki nista med najbolj pogostimi - fasada in stekla!

Čiščenje fasade je lahko zahtevno

Med zahtevnimi opravili pri čiščenju doma in okolice gotovo izstopa čiščenje fasade, ki pa je nujno, če želimo vzdrževati lep izgled svojega bivalnega okolja. To pomeni, da se splača nameniti nekaj pozornosti tem opravilom, da res dosežemo dober končni rezultat.

V nekaterih primerih si lahko pomagamo z zelo elegantnimi rešitvami. Uporabimo na primer kar visokotlačni čistilec, ki se lahko dobro izkaže na večjih zunanjih površinah, ki niso pretirano občutljive na močan curek vode.

Na ta način lahko redno peremo fasado in preprečujemo nabiranje trdovratne umazanije, prav tako pa dosežemo kakšne manj dostopne kotičke in odstranimo madeže, ki so se tam že močno zažrli v površino.

Ni pa nujno, da bo visokotlačni čistilec res prava rešitev, saj čiščenje fasade postavlja še nekatere druge izzive, ki jih ne moremo nasloviti na ta način.

Oprema in sredstva za čiščenje

Zahtevne naloge pri čiščenju običajno naslovimo z izbiro boljših pripomočkov in agresivnejših čistilnih sredstev. A to je lahko precej drago početje, prav tako moramo dobro premisliti, kaj bomo potrebovali za čiščenje doma. Če smo se pripravljeni projektu res povsem posvetiti, lahko pričakujemo odlične rezultate.

A spet moramo biti pozorni predvsem na posebne izzive, ki jih postavlja čiščenje fasade. Morda bo šlo za delo na višini, prav tako imamo opravka z različnimi materiali in površinami.

Ne pozabimo še na okna in okenske police, balkone, vrata ter druge kotičke, kjer je čiščenje bolj zahtevno.

ciscenje-fasade
Čiščenje fasade zahteva tudi delo na višini, ki ni za vsakogar.

Profesionalno čiščenje fasade

Pogosto je veliko bolje, da za to delo izkoristimo ponudbo profesionalnih čistilnih servisov. To možnost za čiščenje fasade izkoristijo predvsem tisti, ki skrbijo za fasado svojega poslovnega objekta ali druge zgradbe, a tudi doma se lahko poslužimo teh rešitev.

Prav s pomočjo čistilnega servisa opravimo čiščenje fasade na najbolj enostaven način, saj se delu v celoti izognemo, dobimo pa odličen končni rezultat.

Čiščenje stekel v domačem stanovanju

Tudi doma imamo kar dosti steklenih površin, ne le oken, temveč tudi drugih stekel, ki jih moramo redno čistiti. To se lahko izkaže za velik izziv, saj so prav gladke svetleče površine še posebej zahtevne za čiščenje. Dela se lotimo z ustrezno opremo in dobrimi čistilnimi sredstvi, a še vedno ni nujno, da bo čiščenje stekel res uspešno opravljeno.

ciscenje-stekel-servis
Čiščenje stekel je lahko zelo zahtevno opravilo, zato se ga v domačem okolju ne lotim tako pogosto.

Prilagoditi moramo pričakovanja in se dela lotiti tako, da nam ne bo v veliko breme. Vsekakor je možno čiščenje uspešno opraviti, tudi doma lahko z enostavno opremo dosežemo odlične rezultate. A pozorni moramo biti na posebne izzive, ki bodo morda predstavljali preveč preglavic. Morda bo bolje, da izkoristimo storitve čistilnega servisa, ki lahko vključujejo tudi čiščenje na domu.

Oprema

Najprej pa seveda poskusimo težave odpraviti sami. V nekaterih primerih bomo stekla brez večjih težav očistili kar sami z osnovno opremo. Veliko šteje dobro čistilo, ki je prilagojeno čiščenju steklenih površin. Nato lahko uporabimo kar običajno krpo iz mikrovlaken, ki se dobro obnese na takšnih površinah.

Izbira opreme za čiščenje stekel je seveda odvisna od tega, s kakšnimi nalogami se pravzaprav soočamo. Če čistimo večje steklene površine od zunaj, lahko recimo uporabimo kar visokotlačni čistilnik. Na večjih površinah bomo verjetno potrebovali posebno opremo, saj z ročnim delom čiščenje postane zelo zamudno in zahtevno.

Pomoč pri čiščenju stekel

Vedno imamo na voljo različne oblike pomoči. Veliko seveda naredimo z dobro opremo, a to še ne pomeni, da bo res pametno investirati v napredne naprave. Za čiščenje stekel lahko izkoristimo ponudbo profesionalcev, to so čistilni servisi, ki se ukvarjajo prav s takšnimi storitvami.

Z izbiro pravega čistilnega servisa lahko pričakujemo odlično izkušnjo. Dober servis zagotavlja odlično izkušnjo in brezhiben rezultat pri svojem delu, tudi če gre za domače okolje.