August 1, 2021

Za domačo rabo, gaming ali pisarno – izberite pravi računalnik!

Vedno je težko izbrati pravi računalnik, saj imamo na voljo celo vrsto različnih možnosti. Upoštevati moramo specifikacije in različne lastnosti modelov, med katerimi izbiramo, seveda pa moramo predvsem upoštevati svoje potrebe in želje, le tako lahko dobimo računalnik, s katerim bomo zadovoljni. A na srečo si lahko delo tudi nekoliko poenostavimo – orientiramo se po značilnih odlikah uveljavljenih blagovnih znamk in se odločimo za tiste naprave, ki najbolj izstopajo v segmentu, ki nas zanima.

Predvsem zahtevnejši uporabniki bodo zelo previdno izbrali računalnik zase. Odločili se bodo za prenosnik iz višjega kakovostnega razreda, to je recimo računalnik iz serije HP ZBook. Ta serija ponuja napredne naprave za vse potrebe, tudi za zahtevnejšo rabo. Serije HP ZBook bodo veseli tisti, ki iščejo poslovni prenosnik, morda tudi mobilne delovne postaje. 

Kot nalašč so te naprave za sodobne podjetnike in zaposlene, ki morajo biti na vsakem koraku pripravljeni na delo. Seveda pa se s svojo zmogljivostjo takšni računalniki vedno dobro obnesejo tudi pri vseh drugih opravilih, nenazadnje tudi pri uporabi v prostem času in za zabavo. Tako je lahko HP ZBook dejansko odlična izbira za vsakogar, ki išče zmogljiv in zanesljiv računalnik, čeprav cilja pretežno na zahtevnejše uporabnike.

V višjem kakovostnem rangu imamo sicer še druge dobre predloge, s katerimi se serija HP ZBook primerja. Dobro je, da imamo kar se da točno določene prioritete in lahko navedemo tiste odlike, ki nam največ pomenijo. HP ZBook recimo prepriča tiste, ki iščejo zmogljivost in uporabnost pri raznih opravilih v vsakem okolju, ni pa nujno, da je to res tisto, kar iščemo. Morda bomo bolj pozorni na kompaktne dimenzije in enostavno uporabo na terenu, zmogljivost ni vedno največja prioriteta. Tako lahko HP ZBook nadomestimo z mnogimi enostavnejšimi in cenejšimi napravami, nenazadnje so nam na voljo tudi tablični računalniki!

Apple iPad konkurira prenosnim računalnikom

Prenosnike cenimo predvsem zato, ker imajo prepričljivo zmogljivost, brez težav jih lahko uporabimo pri izvajanju mnogih vsakdanjih opravil in tudi zahtevnejših službenih obveznosti. Poleg tega so to še vedno dokaj kompaktne in prenosne naprave, ki jih lahko neovirano uporabljamo v vsakem okolju. A s tega vidika se še veliko bolje obnesejo tablični računalniki, med katerimi najbolj izstopa Apple iPad. Tablični računalnik je primerna izbira za tiste, ki postavljajo na prvo mesto mobilnost, veliko prednost pa imajo te naprave tudi z enostavnim upravljanjem, kar je za manj zahtevne uporabnike veliko bolj dobrodošlo kot dodatna zmogljivost.

Apple iPad je sicer presenetljivo zmogljiv za napravo te vrste in dejansko omogoča opravljanje vseh mogočih opravil kar na tablici. S tega vidika vsekakor konkurira tudi večjim, dražjim in zmogljivejšim prenosnim računalnikom, čeprav je iPad kompakten in mobilen. 

Z intuitivnim uporabniškim vmesnikom omogoča enostavno brskanje po spletu, prebiranje e-pošte, spletno nakupovanje, predvajanje multimedijskih vsebin, pa tudi marsikaj drugega, kar počnemo na poti. Čisto možno je, da kakšnih pomanjkljivosti v primerjavi s prenosnim računalnikom pravzaprav niti ne bomo opazili, saj je večinoma možno opravljati prav vse naloge, za katere sicer uporabljamo prenosnik.

Res je sicer, da ima iPad tablica manjši zaslon in nima vgrajene fizične tipkovnice, kar lahko nekoliko omejuje možnosti pri opravljanju zahtevnih nalog, a tudi te pomanjkljivosti se da namestiti. Tako ali tako pa tablični računalnik običajno bolj uporabljamo za enostavnejša opravila in za splošno rabo na terenu, v takšnih situacijah se za veliko bolj pomembne izkažejo druge odlike, kot je odlična povezljivost z drugimi napravami ter brezhibno delovanje pri uporabi intuitivnega uporabniškega vmesnika.

 Za piko na i pa Apple iPad poskrbi še z elegantno zasnovo in značilnim prefinjenim dizajnom, tako da te naprave gotovo ne bomo želeli skrivati pred drugimi. Prav tablica se torej lahko izkaže za najboljšo izbiro, ne glede na to, ali izberemo Apple iPad ali kakšno drugo znamko.

Računalnik Lenovo ponuja največ izbire

Verjetno se ne nameravamo kar takoj omejiti le na eno znamko ali celo na posamezne modele, a včasih je povsem pametno pobrskati prav po zbirki naprav v ponudbi ene znamke. Računalnik Lenovo je lahko prava izbira, saj ima ta znamka izjemno široko ponudbo. V njej bomo gotovo našli cel spekter različnih prenosnikov, ki odgovarjajo potrebam raznovrstnih kupcev oziroma uporabnikov. Težko si lahko zamislimo profil uporabnika, ki v ponudbi računalnikov Lenovo ne bi našel prave naprave za svoje potrebe. Tako se splača že v izhodišču nekaj dodatne pozornosti nameniti napravam te znamke, saj je čisto možno, da bo prav računalnik Lenovo prava izbira za praktično vsakega kupca.

Kaj nam torej prinaša računalnik Lenovo? Predvsem je to lahko odličen vsestranski prenosnik za prosti čas in splošno rabo. Že v nižjem cenovnem razredu ima ta znamka široko ponudbo, v kateri najdemo precej prepričljive modele. Gre za proizvajalca s pestro ponudbo in zelo prepričljivimi odlikami, tako da kljub nizkim cenam pričakujemo odlično uporabniško izkušnjo. 

Še bolj izbirčni smo lahko, če se osredotočimo na srednji cenovni razred, tam izbiramo med številnimi vsestranskimi računalniki z različnimi konfiguracijami. V srednjem cenovnem razredu bodo računalnik Lenovo zase našli tudi zahtevnejši uporabniki, tudi poslovneži, ki potrebujejo zanesljivo napravo za delo na terenu. A prav tako lahko izbiramo med drugimi bolj ali manj prilagojenimi računalniki Lenovo za uporabo v različnih situacijah oziroma pri kakšnih specifičnih nalogah.

Računalnik Lenovo lahko nadalje najdemo tudi v višjem cenovnem razredu, kjer ti modeli prepričajo predvsem z zanesljivim delovanjem in vrhunsko konfiguracijo. Zanimivo je, da lahko naprave preko celotnega spektra pri znamki Lenovo včasih ponudi že ista serija – predvsem to velja za priljubljeno serijo IdeaPad, ki se prikupi tako zasebnim uporabnikom kot podjetnikom in drugim, ki potrebujejo računalnik za službeno rabo.

Serija Lenovo IdeaPad pokriva širok spekter potreb

Znamka Lenovo ima na področju prenosnih računalnikov največji tržni delež, torej lahko vedno pričakujemo, da bomo v njihovi ponudbi dobili ustrezne naprave za svoje potrebe. Zelo verjetno je, da bo pravi odgovor ponudila že priljubljena serija Lenovo IdeaPad, v kateri res najdemo širok nabor različnih naprav za vsestransko uporabo ali kakšna posebna opravila. Računamo na to, da nas računalnik ne bo pustil na cedilu, ne glede na to, s kakšnimi nalogami se pri uporabi srečujemo. S tega vidika so računalniki iz serije Lenovo IdeaPad vsekakor zelo zanesljivi in lahko vsem uporabnikom ponudijo izvrstno uporabniško izkušnjo.

Načeloma serija Lenovo IdeaPad združuje tiste naprave, ki so prilagojene običajnim uporabnikom za splošno rabo. A to še ne pove veliko, saj je spekter še vedno izredno širok in lahko odgovori tudi zahtevnejšim kupcem. Največ ponudbe nudijo računalniki IdeaPad v srednjem cenovnem razredu, kjer najdemo odlične vsestranske računalnike, ki res ustrezajo praktično vsakomur. 

Kar nekaj modelov je tudi cenejših, tudi cena je pogosto prioriteta pri nakupu – Lenovo pri teh modelih poskrbi za odlično izkušnjo kljub šibkejši konfiguraciji. Še vedno lahko računamo na zanesljivo delovanje in dobro uporabniško podporo ter druge značilne odlike znamke Lenovo. Ravno zato po teh prenosnikih radi posegajo tudi zahtevnejši kupci, nenazadnje tudi profesionalni oziroma službeni uporabniki.

Z nakupom računalnika iz serije Lenovo IdeaPad bomo torej gotovo dobili napravo, ki bo svoje delo opravila brezhibno, ne glede na ceno in model. Morda se bo ta izbira v končni fazi izkazala za najboljšo, kar je čisto možno, saj na znamko Lenovo prisega največji delež kupcev prenosnih računalnikov. A konkurenčnih izdelkov ne manjka in vsekakor se splača pred nakupom dobro premisliti – praktični vsaka znamka ima dobre predstavnike v različnih zmogljivostnih in kakovostnih razredih, tako da bo treba dobro poznati lastne potrebe ter ponudbo trgovcev.