August 1, 2021

Zavarovalnice s ponudbo zavarovanj omogočajo brezskrbno življenje

Nesreča nikoli ne počiva in na vsakem koraku na nas prežijo nekatere nezgode, ki se jim ne moremo povsem izogniti. Že res, da lahko ostanemo kar doma in opravljamo le nujne poti, a tudi v takšnem primeru se lahko hitro kaj zgodi, nenazadnje lahko pride tudi do kakšnih bolezni prav zaradi neaktivnosti in nezdravega življenjskega sloga. Veliko bolje je, da svoje dni zapolnimo z zanimivimi in koristnimi aktivnostmi, tveganja za nezgode pa omilimo z dobrim zavarovanjem. Najboljša izbira je za takšne primere dodatno zdravstveno zavarovanje, ki ga ima praktično vsaka večja zavarovalnica.

Pri nas recimo lahko izberemo Vzajemna dodatno zavarovanje, ki nudi razširjeno kritje v primeru nezgod in bolezni. Prepričati se moramo, da kritje ustreza našim potrebam in interesom, še posebej če se ukvarjamo s kakšnimi neobičajnimi dejavnostmi in pri tem sprejemamo večja tveganja. 

A za večino ljudi je Vzajemna dodatno zavarovanje zelo dobrodošlo dodatno zavarovanje, ki bistveno bolje krije širok nabor storitev v primeru reševanja in bolnišničnega zdravljenja. 

Pomembno je seveda predvsem to, da imamo na voljo nujne storitve in da se izognemo nepredvidenim doplačilom, ravno zato je Vzajemna dodatno zavarovanje tudi priporočljiva izbira – povsem brez skrbi smo lahko ne glede na to, za kakšne storitve se odločamo znotraj zdravstvenega sistema, saj dodatno zavarovanje pomeni nadstandard in krije širši nabor izdelkov in storitev. Seveda kritje dodatnega zavarovanja ni neskončno in še vedno obstajajo storitve, ki zahtevajo doplačilo, a v vsakem primeru lahko računamo na bistveno boljšo izkušnjo pri koriščenju ponudbe zdravstvenega sistema.

Najbolj to velja za Vzajemna dodatno zavarovanje in za zavarovanja drugih uglednih zavarovalnic. Čeprav je kritje točno določeno in se morda ne razlikuje preveč med različnimi zavarovalnicami, so ponudniki med seboj konkurenčni in želijo zavarovance prepričati z razno dodatno ponudbo. 

Tako se lahko Vzajemna dodatno zavarovanje izkaže za boljšo izbiro, če cenimo posebne odlike zavarovalnice Vzajemna, torej predvsem prilagodljive pakete in osebni pristop, ki omogoča pripravo celovitih rešitev za vsakega posameznika. Imamo pa seveda na voljo tudi prepričljivo ponudbo drugih zavarovalnic, zato lahko izbiramo med različnimi ponudbami in najdemo tisto, ki nam najbolj ustreza.

Morda bo prava izbira Generali dodatno zavarovanje

Če se odločamo za dodatno zavarovanje, je izbira zavarovalnice še posebej pomembna. Zavarovani smo že z osnovnim zavarovanjem, ki je pri nas obvezno. To je zavarovanje, ki krije nujne storitve zdravljenja in reševanja, a ima precej omejeno kritje. Ravno zato se odločamo za dodatno zavarovanje, ki pa lahko vključuje še širok nabor drugih storitev. Generali dodatno zavarovanje nudi bistveno širše kritje v primerjavi z osnovnim oziroma obveznim zavarovanjem, razlikuje pa se lahko tudi od ponudb drugih zavarovalnic.

Generali dodatno zavarovanje bodo izbrali tisti, ki poznajo tradicijo te zavarovalnice in ponudniku tudi zaupajo. Zavarovalnica Generali namreč nadaljuje tradicijo uveljavljenih zavarovalnic, ki jih je ta skupina prevzela, nekdaj sta bili samostojni zavarovalnici tudi Adriatic in Slovenica, ki sta zdaj vključeni v skupino Generali in ponujata Generali dodatno zavarovanje. To pomeni, da imamo opravka z ugledno in izkušeno zavarovalnico, ki je zelo zanesljiva v vsaki situaciji. 

Kot nalašč za dodatno zavarovanje, ki je fleksibilno in namenjeno tudi tistim, ki imajo kakšne posebne potrebe pri koriščenju storitev iz javnega zdravstvenega sistema. Samo zavarovanje sicer ponuja kritje širšega nabora storitev, Generali dodatno zavarovanje pa poskrbi še za nadstandardno izkušnjo pri koriščenju teh storitev. Zelo pomembno je, da imamo zavarovalnico, ki za svoje zavarovance lahko dobro poskrbi. 

Med zdravljenjem in okrevanjem se gotovo ne želimo obremenjevati še z raznimi papirji in računi, kaj šele z dejanskimi stroški - Generali dodatno zavarovanje odpravi vse te obveznosti, zavarovalnica sama prevzame naloge v zvezi z birokracijo, tudi nepredvidenih stroškov ne bo. Tako se uspešno rešimo skrbi in se osredotočimo na mirno okrevanje, morda pa nam Generali dodatno zavarovanje prinaša celo odškodnino.

Zavarovalnice s ponudbo zavarovanj omogočajo brezskrbno življenje

Triglav dopolnilno zavarovanje in dodatno zavarovanje

Med uglednimi slovenskimi zavarovalnicami si omembe gotovo zasluži tudi zavarovalnica Triglav. To je priljubljena izbira zavarovancev, ki iščejo celovito kritje in se na istem mestu odločajo še za druge vrste zavarovanj. Tako recimo izberemo Triglav dopolnilno zavarovanje, ki dopolnjuje osnovno oziroma obvezno zavarovanje. Nadalje pa ima ta zavarovalnica še pestro ponudbo dodatnih zavarovanj in raznih drugih zavarovanj, ki jih lahko izberemo na istem mestu in v paketu morda dobimo še boljšo ponudbo.

Triglav dopolnilno zavarovanje je kar osnova, ki se priporoča vsakomur. Storitve, ki jih krije osnovno zavarovanje, so nujne in je kritje obvezno - Triglav dopolnilno zavarovanje krije iste storitve in preprečuje nepredvidene stroške, torej ni nič manj nujno, čeprav je prostovoljno in se lahko vsak odloči, ali bo dopolnilno zavarovanje sklenil ali ne. Vsekakor je priporočljivo Triglav dopolnilno zavarovanje skleniti, sploh če se potem zanimamo še za dodatno zavarovanje. 

Tako bomo res dobro zavarovani in ne bomo naleteli na kakšna neprijetna presenečenja, če se nam pripeti kakšna nezgoda ali pa nas preseneti kakšna bolezen. Triglav dopolnilno zavarovanje preprečuje predvsem nepredvidljive stroške, medtem ko nudi dodatno zavarovanje razširjeno kritje za popolno brezskrbnost. 

Za zavarovalnico Triglav je značilno to, da na enem mestu ponuja širok nabor različnih zavarovalnih paketov. Osnovna izbira je Triglav dopolnilno zavarovanje, pogosto se nato odločamo še za dodatno zdravstveno zavarovanje. 

To pa še zdaleč ni vse, kar nam ponuja ta zavarovalnica. Na izbiro imamo še razne druge pakete, na primer specifične pakete dodatnih zdravstvenih zavarovanj, recimo za zobe ali za storitve pri specialistih, nato pa imamo tudi nezgodna zavarovanja, življenjska zavarovanja, zavarovanja za dom in vozila … Še zdaleč to torej ni le Triglav dopolnilno zavarovanje in dodatno zavarovanje, ki sta dve najbolj znani opciji, splača se spoznati tudi preostalo ponudbo, saj se lahko na enem mestu brez nepotrebnih komplikacij zelo dobro zavarujemo.

Kako razlikujemo dopolnilno in dodatno zavarovanje?

Omenili smo celo vrsto različnih zavarovanj in res je v ponudbi zavarovalnic možno najti večje število možnosti, ne le dopolnilno in dodatno zavarovanje. Da se ne bi v ponudbi posameznih zavarovalnic povsem izgubili, lahko na dopolnilno-zavarovanje.si enostavno preverimo razpoložljive možnosti in pakete med seboj tudi primerjamo, kar pomaga do lažje in boljše izbire. A še vedno moramo vedeti, kaj posamezna zavarovanja pravzaprav so oziroma kakšno kritje ponujajo. Predvsem nam težave pogosto povzroča primerjava dopolnilnega in dodatnega zdravstvenega zavarovanja, k temu pa moramo dodati še obvezno oziroma osnovno zavarovanje.

Razlika med dopolnilnim in dodatnim zavarovanjem je v kritju. Dodatno zavarovanje krije več storitev in izdelkov, ki jih utegnemo potrebovati v primeru nesreč in bolezni. Dopolnilno zavarovanje krije le nujne storitve reševanja in zdravljenja – enako kot osnovno zavarovanje, le da vse te storitve krije v celoti. Tako dopolnjuje osnovno zavarovanje, ki nekatere storitve krije le deloma in pri koriščenju nastajajo stroški za pacienta. 

Če imamo dopolnilno zavarovanje, te stroške odpravimo. Dodatno zavarovanje pa ob tem krije še druge storitve, ki jih osnovno zavarovanje sploh ne vključuje – predstavljajo nekakšen nadstandard, čeprav so to lahko dokaj osnovne storitve, ki jih bomo verjetno potrebovali, če želimo za svoje zdravje kar najbolje poskrbeti, sploh če se srečujemo s kakšnimi poškodbami ali boleznimi.

Dopolnilno in dodatno zavarovanje lahko enostavno primerjamo med seboj, prav tako lahko primerjamo ponudbe med posameznimi zavarovalnicami. Dopolnilno zavarovanje je vedno enako in služi prav temu, da pokrije razliko do polnega zneska za storitve, ki se le deloma financirajo iz osnovnega zavarovanja. Dodatno zavarovanje ima širše kritje in je lahko bolj prilagodljivo, sploh če k temu dodamo še druga zavarovanja večjih zavarovalnic. Tu najdemo izjemno pestro variacijo različnih zavarovanj, ki jih lahko izberemo glede na to, s kakšnimi tveganji se v vsakdanjem življenju najpogosteje srečujemo. Seveda se lahko odločimo tudi za nekatera zavarovanja, ki jih sklenemo le začasno, to je recimo zavarovanje za tujino.

Triglav nezgodno zavarovanje in druga ponudba večjih zavarovalnic

Zavarovalnica Triglav je znana po izjemno pestri ponudbi različnih zavarovanj, a tudi druge večje zavarovalnice pri nas lahko zelo dobro poskrbijo za bolj ali manj zahtevne zavarovance. Izpostaviti gre sicer predvsem Triglav nezgodno zavarovanje, ki je priporočljiva izbira za tiste, ki bi bili radi dobro zavarovani.

Triglav nezgodno zavarovanje se seveda uvršča med nezgodna zavarovanja, ki se od običajnih zdravstvenih zavarovanj razlikujejo po tem, da razširijo kritje še na nekatere pogoste in manj pogoste nezgode, do katerih lahko hitro pride v različnih situacijah. Poleg tega v kritje niso vključene le zdravstvene storitve, pogosto dobimo tudi druge ugodnosti, recimo odškodnino, nadomestilo za izpad dohodka, nadomestilo za bolnišnične dni in podobno, lahko tudi asistenco pri raznih postopkih, ki jih izvedemo za reševanje komplikacij, ki nastanejo pri nezgodi. Še posebej, če izberemo Triglav nezgodno zavarovanje ali drugo nezgodno zavarovanje z dobro asistenco, lahko pričakujemo široko kritje in celovito pomoč pri koriščenju teh pravic.

Je pa Triglav nezgodno zavarovanje le ena izmed možnosti, ki jih imamo pri teh dodatnih zavarovanjih. Zavarovalnice nudijo še celo vrsto drugih zavarovanj, ki jih je pametno poznati. Lahko se recimo odločimo za paket zavarovanja, ki pokriva kakšne posebne interese, recimo zavarovanje za zobe, ki vključuje zobozdravniške storitve. Zavarovanja so pogosto vezana tudi na kakšne specialistične storitve. Nadalje imamo še zdravstvena zavarovanja za tujino, ki so kot nalašč za tiste, ki nameravajo potovati in bi bili radi tudi v tujini dobro zavarovani. Ne pozabimo pa še na razna druga zavarovanja, ki niso vezana na zdravje ali nezgode, tudi ta spremljajo Triglav nezgodno zavarovanje in predstavljajo dobro izbiro, če želimo biti dobro zavarovani.