V prostem času, ki ga preživljamo z raznimi svojimi hobiji, velikokrat pozabimo na najpomembnejše stvari kot je zaščitna obutev, kot tudi zaščitna oblačila in pa ostale pripomočke, s katerimi bi se lahko zaščitili. Velikokrat je to razlog, ker svoje hobije opravljamo doma ali pa le v nam zelo poznanem in domačem okolju, kjer se počutimo zelo varni, in na stvari kot je zaščitna obutev sploh ne pomislimo.

Pa vendar je ta zelo prisotna tudi pri prostovoljnem gasilstvu. Tukaj je vsekakor zaščitna obutev zelo pomembna in obvezna, zato se tukaj res težko zgodi, da bi videli gasilca, ki bi imel slabo zaščitno opremo. Prav tako vidimo ribiče, ki lovijo ribe v sladkovodnih vodah tudi z gumijastimi škornji, med tem ko ribiči, ki lovijo iz morskih voda iz kopnega, imajo obute kar japonke ali natikače in na obutev kot je zaščitna obutev, za njih sploh ne pride v poštev, saj nimajo tolikšne potrebe po zaščiti. Je pa zelo pomembno in večkrat spregledana zaščitna obutev ravno v gorskem in pohodnikom svetu, saj veliko ljudi nima primerne obutve za na teren kot si ga izberejo sami. To velikokrat terja resne poškodbe, zvine in padce, saj je teren zelo razgiban in kljub pazljivosti se lahko hitro zgodi do kakšnega zdrsa, ali pa zatika obuvala, ravno zaradi neprimerne obutve.

Konec koncev, tudi doma, je dobro, da imamo kakšno bolj primerno obutev, ki bi se lahko obnesla kot zaščitna obutev. Za primer lahko navedemo obutev tudi med samim vsakodnevnim kuhanjem kosila, saj je pomembno da imamo obuvalo, ki pokriva prste, saj bi med kuhanjem, si lahko kaj nenamensko pošpricali ali polili po nogah v najslabšem scenariju pa bi lahko nam tukaj padlo iz rok, na primer nož ali pokrovka ali pa morda tudi vroča kuhalnica direkt na noge. Zato je dobro da ne zanemarjamo varnostnih opozoril, kot je tudi zaščitna obutev primerna za vsako dejavnost.

Tudi zaščitna obutev primerna za vsako dejavnost