Začelo se je čisto nedolžno, sedela sem na balkonu, pila svojo kavico in listala po reviji. Nato sem s kotičkom očesa opazila oglas za nepremičnine Lucija. Temu takrat nisem dala posebne pozornosti, enostavno sem obrnila na naslednjo stran. Ko sem opravila svoj priljubljeni jutranji ritual, sem prižgala radio in začela s pospravljanjem stanovanja, bila je sobota, dan za pospravljanje. Glasba me pri pospravljanju pomirja, tako se lažje prebijem skozi.

Kar naenkrat sem ujela novico, da se nepremičnine Lucija zadnje čase zelo dobro prodajajo in so zelo iskane. Malo sem se zamislila, da to verjetno ni naključje, da se mi je ista stvar v možgane prikradla že drugič. Nato sem se odpravila v trgovino in glej ga zlomka, takoj ko sem odprla radio so bile nepremičnine Lucija prva stvar, ki so jo omenili. Takrat sem pomislila, da mi vesolje nekaj sporoča.

Bližala sem se namreč tridesetim, bila sem samska, v kraju kjer sem živela se nisem več počutila najbolje, pa tudi z službo nisem bila ravno zadovoljna. Mogoče pa je prišel čas za korenito spremembo. Tako sem, takoj ko sem se vrnila domov, vzela v roke telefon in napisala nepremičnine Lucija, pa da vidimo. Brez oklevanja sem si izbrala tri stanovanja, ki so jih ponujali in se dogovorila za ogled takoj naslednji vikend. Cene so bile na obali res malo višje, vendar bi lahko prodala svoje stanovanje, nekaj sem imela prihrankov, za razliko bi vzela kredit.

V reviji sem opazila oglas za nepremičnine Lucija

Ko sem videla drugo stanovanje sem se takoj zaljubila v njega. Agentki sem povedala, da bi želela plačati aro, ker moram najprej prodati svoje stanovanje in si v Luciji poiskati službo. Ne vem kaj se je z mano dogajalo, po navadi sem bolj preudarna, vsako stvar dobro premislim in pretehtam. Tokrat pa sem enostavno čutila, da je to tisto pravo, da so se mi nepremičnine Lucija z namenom trikrat zaporedoma pojavile, veliko pa je pripomoglo trenutno nezadovoljstvo z mojim življenjem. Upam, da sem se odločila pravilno, čas pa bo pokazal svoje.